Menu

Uw zoekacties: Passage, christelijk-maatschappelijk vrouwenbeweging, afdeli...

1702 Passage, christelijk-maatschappelijk vrouwenbeweging, afdeling Haarlem-Noord over de brug

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Het bestuur van de Nederlandse Christen Vrouwenbond (NCVB), afdeling Haarlem-Noord over de brug kwam op 25 mei 1961 voor het eerste bijeen. De officiële installatie vond plaats op 20 september tijdens de eerste ledenvergadering. De afdeling was een afsplitsing van de afdeling Haarlem-Noord.
Vanaf de bestuursvergaderingen van 2000 is er sprake van de naam Passage. In 1999 was de NCVB onder deze naam verder gegaan door een fusie van de landelijke koepelorganisatie.

Kenmerken

Datering:
1961-2003
Omvang in meters:
0,05
Periode documenten:
1961-2003
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-13. Vóór 1999 luidde de naam: Nederlandse Christen Vrouwenbond (NCVB), afdeling Haarlem-Noord over de brug.
Gemeente:
Haarlem