Menu

Uw zoekacties: foto's van amateurfotograaf Sikke Jellema te Spaarndam, Collectie van

1938 foto's van amateurfotograaf Sikke Jellema te Spaarndam, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
1960-2000
Omvang in meters:
6,00
Periode documenten:
ca. 1960-ca. 2000
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
De collectie is niet geïnventariseerd. Nadere informatie over de raadpleging bij de informatiebalie. Sikke Jellema (1932-2006) was amateurfotograaf te Spaarndam. De collectie bestaat uit duizenden foto's met betrekking tot Spaarndam en omgeving, waar hij foto's maakte van gebouwen en evenementen. Zijn eigen foto's drukte hij vaak in tweetal af, zodat hij een exemplaar kon weggeven en een exemplaar zelf kon behouden. In april 1986 werd hij lid van de Historische Werkgroep Spaarndam, waarvoor hij foto's maakte en verzamelde door kopieën te maken van historische foto's in het bezit van dorpelingen.
Gemeente:
Haarlem