Menu

Uw zoekacties: Kanter, Jan Willem de, te Haarlem, Collectie van
1992 Kanter, Jan Willem de, te Haarlem, Collectie van
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Herkomst en verwerving
2. Inhoud en samenstelling
3. Bijlage: Lijst van werken van Jan Willem de Kanter1968-2012

Kenmerken

Datering:
1970-1992
Omvang in meters:
0,50
Periode documenten:
1970-1992
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv.nrs. 1-10. Jan Willem de Kanter was van 1969-2003 als architect werkzaam bij het Bedrijf Openbare Werken te Haarlem, sinds 1991 Sector Gemeentewerken van de gemeente Haarlem. Daarnaast was Jan Willem de Kanter lid van AAS groep (Alternatieve Architecten Studio, ofwel Anonieme Alternatieve Studio) die een renovatieplan maakte voor de woonwijk Rozenprieel samen met Nico Andriessen, Jo Klingers en Aad van Ake. De collectie bevat een selectie van tekeningen, fotomateriaal en stukken betreffende het renovatieplan van de woonwijk Rozenprieel. Lijst van werken van Jan Willem de Kanter in chronologische volgorde op project, gevolgd (indien bekend) door bouwkosten en de toestand in 2023, 1968-2012, in de inventaris.
Gemeente:
Haarlem