Menu

Uw zoekacties: eigenaren van het landgoed Wildhoef te Bloemendaal, Collecti...

2030 eigenaren van het landgoed Wildhoef te Bloemendaal, Collectie van archiefstukken afkomstig van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. De collectie
2. Ordening van de collectie
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1620-1911
Omvang in meters:
1,40
Periode documenten:
1620-1911
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-219. Nr. 127 is vanwege slechte materiële staat niet raadpleegbaar. De collectie bevat een verscheidenheid aan eigendoms- en overdrachtsakten betreffende meerdere van de bekende buitenplaatsen in Bloemendaal, maar ook van een groot aantal losse percelen in en om Bloemendaal, welke later samengevoegd zouden worden om uit te groeien tot het landgoed Wildhoef, of welke op enig moment geheel of gedeeltelijk in bezit zijn geweest van de latere eigenaren van Wildhoef. Ook bevat de collectie meer persoonlijke documenten zoals huwelijkse voorwaarden, testamenten en stukken betreffende de afhandeling van diverse nalatenschappen van eigenaren van Wildhoef. Kasboek van het landgoed Wildhoef, februari 1820-25 mei 1832, is opgenomen in de bibliotheek van het Noord-Hollands Archief, zie toegangsnummer 3000 nr. 15613 (plaatskenmerk 44-002083 M).
Gemeente:
Bloemendaal