Menu

Uw zoekacties: gedigitaliseerde Oorspronkelijk Aanwijzende Tafels (OAT's) i...

319 gedigitaliseerde Oorspronkelijk Aanwijzende Tafels (OAT's) in Noord-Holland, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Oorspronkelijk Aanwijzende Tafels (OAT's)
Scans van de Oorspronkelijk Aanwijzende Tafels
Inventaris
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1832
Periode documenten:
1832
Openbaarheid:
openbaar
Gebruiksinformatie:
De Oorspronkelijk Aanwijzende Tafels (OAT's) uit de provincie Noord-Holland zijn in 2002 gescand voor het landelijke project Wat Was Waar, dat beoogde kadastrale gegevens en topografische kaarten online aan te bieden. De scans zijn gemaakt van OAT-registers in de archieven van de Grondbelasting in Noord-Holland, ca. 1810-1940, zie toegangsnummer 253 inv. nrs. 6-67 en het Kadaster en hypotheekkantoren Noord-Holland (KADOR Noord-Holland), 1832-1980 (1981), zie toegangsnummer 83.2 inv. nrs. 13-49, 7080-7081, 10041-10063. Voor het gebruikersgemak worden deze scans in deze toegang als één (virtuele) collectie aangeboden. De OAT is een overzicht van kadastrale percelen per gemeente geordend op sectie en binnen de sectie op volgnummer en verstrekt gegevens betreffende eigenaar of vruchtgebruiker, oppervlakte en belastbare opbrengst van de percelen.