Menu

Uw zoekacties: foto's en negatieven van fotojournalist Kees Blokker, Collectie van

3318 foto's en negatieven van fotojournalist Kees Blokker, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Herkomst en verwerving
2. Inhoud en samenstelling
3. Ordening van de collectie
4. Verantwoording van de inventarisatie
5. Documentatie
Plaatsingslijst

Kenmerken

Datering:
1982-2014
Omvang in meters:
1,00
Periode documenten:
1982-2014
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
De negatieven, (1980) 1982-1999 zijn op afspraak op de studiezaal in te zien. De digitale foto’s, 1991-2014 zijn te raadplegen via de beeldbank van het Noord-Hollandsarchief
Fotojournalist Kees Blokker (1960-2023) werkte gedurende ruim 35 jaar voor het Dagblad Kennemerland (Noordhollands Dagblad), het Haarlems Dagblad, de IJmuider Courant, Nieuwsblad de Kennemer, tekstbureaus, gemeenten en diverse bedrijven. Daarnaast verschenen zijn foto's in talloze publicaties, zowel online als in print. Blokker begon met fotograferen in 1979. Hij ontwikkelde zich in de daaropvolgende jaren tot persfotograaf van de regio IJmond. In 1983 ontving hij de Zilveren Camera in de categorie portretten voor zijn foto van Simon Carmiggelt. In 1986 kreeg hij zijn eerste opdracht voor Dagblad Kennemerland. In 2016 beëindigde Kees Blokker zijn carrière als persfotograaf.
Gemeente:
Heemskerk