Menu

Uw zoekacties: doop-, trouw- en begraafboeken (DTB) (retroacta van de burge...

3772 doop-, trouw- en begraafboeken (DTB) (retroacta van de burgerlijke stand) van Beverwijk en Wijk aan Zee en Duin, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Gereformeerd
2. Evangelisch-Luthers
3. Doopsgezind
4. Rooms-Katholiek
5. Israëlitisch
6. Gerechten, gaarders en gequalificeerden
Inventaris
3. Wijk aan Duin
3772 doop-, trouw- en begraafboeken (DTB) (retroacta van de burgerlijke stand) van Beverwijk en Wijk aan Zee en Duin, Collectie van
Inventaris
3.
Wijk aan Duin
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1608-1811
Omvang in meters:
1,10
Periode documenten:
1608-1811 (1817)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Inventaris in band 202.2 inv. nrs. 1-62. Inv. nrs. 3-4, 6-8, 13-18, 25-48, 51-61 zijn alleen digitaal te raadplegen. Inv. nrs. 1-62 zijn in kopieën aanwezig in de studiezaal, de originelen zijn niet raadpleegbaar. Zie ook archieven van de Gaarders te Beverwijk, Wijk aan Zee en Wijk aan Duin. Wijk aan Zee en Duin vormden oorspronkelijk twee afzonderlijke gerechten, welke in 1811 onder Beverwijk werden gebracht. Gegevens na 1811 zijn te vinden in het archieven van de Ambtenaren van de burgerlijke stand van de gemeenten Beverwijk en Wijk aan Zee en Duin.
Gemeente:
Beverwijk