Menu

Uw zoekacties: Garnizoenscommando Alkmaar
388.1 Garnizoenscommando Alkmaar
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
2. Inventaris van het archief van het Garnizoenscommando Alkmaar, 1949-1958
2.3. Verantwoording van de inventarisatie
388.1 Garnizoenscommando Alkmaar
2. Inventaris van het archief van het Garnizoenscommando Alkmaar, 1949-1958
2.3.
Verantwoording van de inventarisatie
Onderhavig archief is in het verleden reeds geïnventariseerd door G.C. Kouw en S.A. Sonneville, medewerkers van het CAD. In 1970 zag hun inventaris, getiteld "Inventaris van het archief Garnizoenscommando Alkmaar 1949 t/m 1958" het licht. * 
Het archief is toentertijd uitgedund op grond van VS 2-1112. Helaas hebben de inventarisators geen verantwoording van hun inventarisatie gemaakt. Deze inventaris is verdeeld in een niet-geclassificeerd en een geclassificeerd gedeelte. Daarbinnen zijn de stukken chronologisch gerangschikt. * 
Van de oude orde is, behoudens enkele registratiekenmerken, niets meer aangetroffen. Het was dus niet meer mogelijk om de oude orde te herstellen. In de onderhavige inventaris is de indeling op organisatietaken aangehouden. Daarbinnen zijn de stukken gerangschikt op onderwerp.
Bij aanvang van het inventarisatieproject in 1990 was van het archief 0,36 meter aanwezig in het CAD. Na selectie was er nog 0,06 meter archief over.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1949-1958
Omvang in meters:
0,10
Periode documenten:
1949-1958
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv.nrs. 1-19.
Categorie: