Menu

Uw zoekacties: Vereniging voor de Joodse Na-Oorlogse Generatie (JONAG) te Leiden

3999 Vereniging voor de Joodse Na-Oorlogse Generatie (JONAG) te Leiden

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De Vereniging voor de Joodse Na-Oorlogse Generatie (JONAG) is in 1993 opgericht voor de belangenbehartiging van de Joodse Naoorlogse Generatie. JONAG fungeert daarbij als ontmoetingsplaats voor de naoorlogse generatie met Joodse binding, waarbij ook niet-Joodse partners en kinderen welkom zijn.
Bij de inventarisatie is besloten om de overzichten met namen en adressen van leden en deelnemers aan bijeenkomsten, themadagen en conferenties uit de correspondentie te lichten en te voorzien van een eigen map. Deze overzichten zijn met het oog op de bescherming van de privacy beperkt openbaar.
Plaatsingslijst
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1993-2017
Omvang in meters:
1,00
Periode documenten:
(1992) 1993-2017
Openbaarheid:
gedeeltelijk openbaar
Opheffing openbaarheidsbeperking:
toestemming directeur
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-64. JONAG is een landelijke belangenvereniging voor de Joodse naoorlogse generatie. Bij de volgende nummers zijn beperkende bepalingen ten aanzien van de openbaarheid gesteld. Nr. 37 openbaar vanaf 2096, nr. 39 openbaar vanaf 2097, nr. 42 openbaar vanaf 2115 en nr. 61 openbaar vanaf 2107.