Menu

Uw zoekacties: Museum De Cruquius te Cruquius, Collectie van het
474 Museum De Cruquius te Cruquius, Collectie van het
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
61 Litho van ingekleurde kaart met de werken tot droogmaking van het Haarlemmermeer. Met doorsneden van de Ringvaart, droogmakerij's dijk en polderkade, voor de Droogmaking van het Haarlemmer meer., 1843-10-01
474 Museum De Cruquius te Cruquius, Collectie van het
61
Litho van ingekleurde kaart met de werken tot droogmaking van het Haarlemmermeer. Met doorsneden van de Ringvaart, droogmakerij's dijk en polderkade, voor de Droogmaking van het Haarlemmer meer., 1843-10-01
Datering:
1843-10-01
Beschrijving:
Litho van ingekleurde kaart met de werken tot droogmaking van het Haarlemmermeer. Met doorsneden van de Ringvaart, droogmakerij's dijk en polderkade, voor de Droogmaking van het Haarlemmer meer.
Vervaardigers:
Bayly, A. 1810-1863; Huart, J.M.
Opmerkingen:
Met, in potlood, bijgeschreven vertalingen van bijschriften in het Frans. Kaart I. Het Hoogheemraadschap van Rijnland en het Haarlemmermeer met de werken tot Droogmaking
Licentie:
PDM 1.0 Geen auteursrecht
Techniek:
Grafiek Drukwerk
Land:
Nederland
Plaats van uitgave:
Den Haag
Schaal:
1:100.000 (kaart); 1:200 (doorsneden)

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga

Kenmerken

Datering:
1750-1980
Omvang in meters:
1,10
Periode documenten:
1750-1980
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
De collectie bestaat grotendeels uit technische tekeningen, onder andere van niet uitgevoerde installaties, kaarten, historische tekeningen, prenten, foto's en glasnegatieven. Een selectie (nrs. CM00601 t/m CM00672) is te raadplegen op de Beeldbank Noord-Hollands Archief onder Collecties (in de Beeldbank) en dan >Cruquius.
Gemeente:
Haarlemmermeer