Menu

542 Provinciaal Bestuur van Noord-Holland te Haarlem betreffende milieu
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Algemeen
2. De taak van de provincie binnen de milieuwetgeving
3. De organisatie binnen de provincie
4. Verantwoording van de inventarisatie
5. Bijlage 1 Verantwoording van de bewerking
6. Bijlage 2 Inleiding op de milieu-inventaris
7. Wenken voor de gebruiker
8. Aanwijzingen voor de gebruiker
Inventaris
8. Commissies
8.5. Centrale Coördinatiecommissie Luchtverontreiniging Noordzeekanaalgebied
542 Provinciaal Bestuur van Noord-Holland te Haarlem betreffende milieu
Inventaris
8. Commissies
8.5.
Centrale Coördinatiecommissie Luchtverontreiniging Noordzeekanaalgebied
Het bestuur van het 'Interregionaal Meetnet inzake Luchtverontreiniging rond het Noordzeekanaal', genaamd Centrale Coördinatiecommissie Luchtverontreiniging Noordzeekanaalgebied 1967-1976 had tot taak te bevorderen, dat in en rond het Noordzeekanaalgebied metingen van luchtverontreinigingen op door haar aangewezen punten en verwerking van de meetresultaten op uniforme wijze werden uitgevoerd.
De bovengenoemde commissie had een voorbereidende commissie die bestond uit een Bestuurlijke Werkgroep 1965-1966 en een Technische Werkgroep 1967-1976 (voorheen Technische Studiegroep 1966-1967).
De Bestuurlijke Werkgroep hield zich bezig met de bestuurlijke aspecten van het meet- en registratienet betreffende de luchtverontreiniging in het Noordzeekanaalgebied.
De Technische Werkgroep was gemachtigd om de juiste locatie van de meetpunten te bepalen, eventueel te wijzigen en stelde tevens werkplannen op.
Tussen deze twee werkgroepen was regelmatig overleg teneinde werkzaamheden op elkaar af te stemmen.
De bestrijding van de luchtverontreiniging moest doelmatig en gecoördineerd gebeuren; hiertoe werd in 1965 de Technische Studiecommissie in het leven geroepen. Deze commissie hield zich bezig met de luchtverontreinigingsproblematiek in het Noordzeekanaalgebied en richtte daarbij primair aandacht aan de totstandkoming van een goed functionerend meet- en registratiestelsel in dit deel van Noord-Holland.
In mei 1975 besloot de Centrale Coördinatiecommissie tot opheffing van het interregionaal meetnet. Er waren belangrijke veranderingen gekomen in de toen geldende omstandigheden. Zo was de Wet Luchtverontreiniging van kracht geworden en was er inmiddels in Noord-Holland een rijksmeetnet gekomen.
De commissie besloot in overleg met het Provinciaal Bestuur de liquidatieprocedure in gang te zetten en de beëndigingsperiode vast te stellen. Hierdoor werd de continuïteit van de metingen gewaarborgd.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1943-1989
Omvang in meters:
32,25
Periode documenten:
(1940) 1943-1989 (1991)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv.nrs. 1-1048.
Gemeente:
Provincie Noord-Holland