Menu

Uw zoekacties: Bouwtechnische Dienst van de gemeente Haarlemmermeer te Hoofddorp

7027 Bouwtechnische Dienst van de gemeente Haarlemmermeer te Hoofddorp

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Deze inventaris is het vervolg op de inventaris van het archief van de Bouwtechnische Dienst over de periode 1964-1984. Met ingang van 1985 werd het archief van de Bouwtechnische Dienst gesplitst in 10-jarenblokken. Echter met ingang van 1 januari 1991 werd de Bouwtechnische Dienst als zodanig opgeheven, waardoor de inventaris slechts de periode 1985-1990 bevat. De taken van de voormalige Bouwtechnische Dienst werden verdeeld over een aantal andere gemeentelijke diensten. In de beschreven periode was de directeur van de Bouwtechnische Dienst de heer ir. M. Alkhoven.
Het archief werd in goede geordende staat aangetroffen. Van de oorspronkelijke 35 m lengte archief bleef na inventarisatie en vernietiging van daarvoor in aanmerking komende bescheiden 11 m archief over. Voor de indeling van deze inventaris is gebruik gemaakt van de basisarchiefcode van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aangezien het archief volgens deze code was geordend. De dossierinventaris bestond uit een kaartsysteem.
De omschrijvingen in deze inventaris zijn zo kort mogelijk gehouden, zonder aan duidelijkheid in te boeten. Materiële aanduidingen als omslag, pak etc. zijn daarom weggelaten.
Inventaris
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1985-1990
Omvang in meters:
14,00
Periode documenten:
1985-1990 (1994)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv. nrs. 1-620. Inv. nr. 279 ontbreekt.
Gemeente:
Haarlemmermeer