Menu

Uw zoekacties: aankoopdossiers van het Gemeentebestuur van Haarlemmermeer (...

7078 aankoopdossiers van het Gemeentebestuur van Haarlemmermeer (Gemeente Haarlemmermeer), Archiefdeel van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Deze inventaris is in 1995 als alfabetische index gemaakt. In 2015 is deze inventaris ingevoerd in het archiefbeheersysteem MAIS-Flexis. Daarbij is de opzet van de inventaris grondig herzien. De inventarisnummers zijn in numeratieve volgorde gezet gevolgd door de beschrijving. De alfabetische opzet is daarmee verlaten.
Om het openklappen van de afzonderlijke inventarisnummers niet al te zeer te vertragen, zijn er zeven betekenisloze rubrieken met daarin minimaal 70 inventarisnummers toegevoegd.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1946-1979
Omvang in meters:
7,75
Periode documenten:
1946-1979
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Alfabetische index op de aankoopdossiers (VNG-code .07.351.11) inv.nrs. 1-671. Zie ook het archief van het Gemeentebestuur van Haarlemmermeer, 1946-1979, toegangsnummer 7002, inv.nr. 116. Voor de periode 1980-1990 zie het archiefdeel van grondtransactiedossiers van de gemeente Haarlemmermeer, toegangsnummer 7154.
Gemeente:
Haarlemmermeer