Menu

Uw zoekacties: Kapteyn, H.J., te Haarlem
732 Kapteyn, H.J., te Haarlem
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Plaatsingslijst
6 Fotoalbum, vermoedelijk van H.J. Kapteyn, van het interieur en exterieur van NZH bussen en van een bezoek door een gezelschap (aan een remise?), z.d. (vermoedelijk 2e kwartaal 20e eeuw)
732 Kapteyn, H.J., te Haarlem
Plaatsingslijst
6
Fotoalbum, vermoedelijk van H.J. Kapteyn, van het interieur en exterieur van NZH bussen en van een bezoek door een gezelschap (aan een remise?), z.d. (vermoedelijk 2e kwartaal 20e eeuw)
Omvang:
1 deel
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1926-1964
Omvang in meters:
0,25
Periode documenten:
1926-1964
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in band 732 nrs. 1-11. H.J. Kapteyn (1899-1987) was vanaf 1921 werkzaam bij de Noord-Zuid-Hollandsche Vervoer Maatschappij NV (NZH), in 1949 werd hij chef Technische Dienst en op 3 mei 1957 volgde zijn benoeming tot adjunct-directeur. De functie van chef Technische Dienst bleef hij daarnaast ook vervullen. In 1964 ging hij met pensioen. Het archief bevat veel foto's. Zie ook het archief van de Noord-Zuid-Hollandsche Vervoer Maatschappij NV (NZH) en rechtsvoorgangers te Haarlem, 1881-1998 (2000), toegangsnummer 528.