Menu

Uw zoekacties: Beeldcollectie van ir. W. Badon Ghijben

739 Beeldcollectie van ir. W. Badon Ghijben

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
21 Pingret (1788-1875), Edouard Henri Theophile (del.); Royale (lith.) litho l.o.: 'E. Pingret del.'; r.o.: 'Lith. Royale'., 1829
739 Beeldcollectie van ir. W. Badon Ghijben
21
Pingret (1788-1875), Edouard Henri Theophile (del.); Royale (lith.) litho l.o.: 'E. Pingret del.'; r.o.: 'Lith. Royale'., 1829
Datering:
1829
Beschrijving:
Pingret (1788-1875), Edouard Henri Theophile (del.); Royale (lith.) litho l.o.: 'E. Pingret del.'; r.o.: 'Lith. Royale'.
Opmerkingen:
1 topografische prent "Het Half Weg. Et les ecluses qui separent les deux mers." Zie ook Collectie prenten en tekeningen Provinciale Atlas, nr. 1320 Uit: Chateaux et monuments des Pays-Bas, faisant suite au voyages pitoresques / J.J. de Cloet. -Brussel: Jobard et Frere, 1827-1829. -(2 dln., 102 planches)
Land:
Nederland
Literatuur:
Afb.: Het veranderend gezicht van Noord-Holland. -
Afmetingen hoogte:
147 x 210 mm
Afmetingen breedte:
147 x 210 mm

Kenmerken

Omvang in meters:
16,00
Periode documenten:
16e-20e eeuw
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Ir. W. Badon Ghijben (1895-1972) was waterbouwkundig ingenieur. De collectie bevat door hem verzameld beeldmateriaal betreffende de geschiedenis van waterstaat en techniek. De collectie is nog niet gedigitaliseerd, maar de beschrijving van de stukken is wel te raadplegen op de Beeldbank Noord-Hollands Archief onder Collecties (in de Beeldbank) en dan >Collectie Badon Ghijben.