Menu

Uw zoekacties: Stichting Sociaal Voorzieningsfonds Gemeentepersoneel te Beverwijk

1216 Stichting Sociaal Voorzieningsfonds Gemeentepersoneel te Beverwijk

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Op 21 juni 1959 werden de statuten van de Stichting Sociaal Voorzieningsfonds Gemeentepersoneel te Beverwijk vastgesteld. Op 15 juli van datzelfde jaar werd het huishoudelijk reglement vastgesteld.
Het voorzieningsfonds had tot doel, op grond van hun financiële omstandigheden, materiële hulp te verlenen aan leden, op wachtgeld gestelde leden en gepensioneerde leden van het personeel van de gemeente Beverwijk, op wie het Algemeen Ambtenarenreglement Beverwijk of de Arbeidsovereenkomsten verordening Beverwijk van toepassing was en die zich verbonden hadden een bij huishoudelijk reglement vastgestelde bijdrage te storten in het Voorzieningsfonds, dan wel aan hun gezinnen. In bijzondere gevallen, ter beoordeling van het bestuur, kon ook aan ander personeel van de gemeente of aan hun gezinnen hulp worden verleend.
Ter bereiking van het doel verstrekte het bestuur hulp in de vorm van renteloze leningen en/of voorschotten, giften en overige materiële bijstand welke binnen het kader van de statuten mogelijk was.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1957-1986
Omvang in meters:
0,10
Periode documenten:
1957-1986
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-5.
Gemeente:
Beverwijk
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.