Menu

Uw zoekacties: Bos, dr. ir. L., te Wageningen

827 Bos, dr. ir. L., te Wageningen

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Preliminaries
These files have been deposited at the Noord-Hollands Archief (formally Rijksarchief in Noord-Holland), Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem, The Netherlands. They contain the documents and personal correspondence regarding the International Working Group on Legume Viruses (I.W.G.L.V.) as compiled over the years by one of the three 'founding fathers' of the Working Group. A member of the first Steering Committee, second Executive Secretary and personally intensively involved in research on viruses and virus diseases of legume in international context.
These files are not identical to the records of the Working Group, as assembled from its beginning until circa 1993 by the consecutive Executive Secretaries. Those records have - at the initiative of Dr. R.E. Ford - been deposited in the archival section of the Parks Library of the Iowa State University, Ames, Iowa, USA, where they are open to the public. The records of the American Phytopathological Society (APS) are located there as well.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1958-1996
Omvang in meters:
0,50
Periode documenten:
1958-1996
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Engelstalige plaatsingslijst nrs. 1-14. Chronologische lijst van publicaties door L. Bos over leguminosenvirussen en verwante onderwerpen (zie inv.nr. 12) in de plaatsingslijst. De publicaties die direct betrekking hebben op de virussen van leguminosen zijn gemerkt met een asterisk. Dr. ir. L. Bos (1928-2010) was phytopatholoog. Het archief bevat persoonlijke correspondentie en andere documenten van L. Bos als mede-oprichter en lid van de International Working Group on Legume Viruses (I.W.G.L.V.), lid van het eerste 'Steering Committee' en persoonlijk intensief betrokken bij het onderzoek over virussen en virusziekten van leguminosen (vlinderbloemige gewassen) in internationaal verband. Het archief is niet identiek aan de documentatie van de I.W.G.L.V., zoals vanaf het begin tot ca. 1993 verzameld door de opeenvolgende 'Executive Secretaries.' Die documenten zijn, op intiatief van dr. R.E. Ford, voor permanente bewaring gedeponeerd in de archiefafdeling van de Parks Bibliotheek van de Iowa State University, Ames, Iowa, USA, waar ze voor het publiek toegankelijk zijn. Dit is ook de plaats waar het archief van de Amerikaanse Plantenziektenkundige Vereniging (APS) wordt bewaard.
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.