Menu

Uw zoekacties: bodemdossiers van de gemeente Haarlemmermeer, Archiefdeel van
7103 bodemdossiers van de gemeente Haarlemmermeer, Archiefdeel van
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De Wet bodembescherming (Wbb) is op 1 januari 1987 inwerking getreden naar aanleiding van een aantal gifschandalen eind jaren 1970, begin jaren 1980, waaronder de Volgermeerpolder en Lekkerkerk. De Wbb beoogt een effectieve bescherming te bieden voor de bodem en het zich daar in bevindende grondwater. Vanaf het in werking treden van de Wbb heeft de gemeente Haarlemmermeer dossiers gevormd met hierin bodemonderzoeken en/of correspondentie.
Bij aanvang van het inventariseren van deze bodemonderzoekdossiers werden 24 archiefdozen aangetroffen. Hierin zaten ongeveer 215 dossiers uit de periode 1980-1990 die op dat moment geordend waren op een dossierkenmerk dat ook in het informatiesysteem Docman staat. Vervolgens zijn deze dossiers beschreven in MAIS-Flexis. De meeste dossiers bestaan uit één of meerdere bodemonderzoeken en/of correspondentie.
De rubrieken zijn alfabetisch ingedeeld op plaatsnaam. Hierbinnen zijn de omschrijvingen chronologisch geordend. Waar geen huisnummer bekend was is getracht met extra informatie de locatie zo exact mogelijk weer te geven. Alle bodeminformatie van de gemeente Haarlemmermeer wordt vastgelegd in het bodeminformatiesysteem Nazca. Daarbij krijgt elke locatie een unieke locatiecode, die begint met het nummer van het kaartvak waar (het grootste deel van) de locatie ligt. Bodemonderzoeksrapporten worden gearchiveerd onder deze locatiecode en worden ook via deze locatiecode geraadpleegd. Daarom is bij elke omschrijving deze locatiecode toegevoegd.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1980-1990
Omvang in meters:
3,10
Periode documenten:
1980-1990
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv.nrs. 1-214. De Wet bodembescherming (Wbb) is op 1 januari 1987 inwerking getreden naar aanleiding van een aantal gifschandalen eind jaren 1970, begin jaren 1980, waaronder de Volgermeerpolder en Lekkerkerk. De Wbb beoogt een effectieve bescherming te bieden voor de bodem en het zich daarin bevindende grondwater. Vanaf het in werking treden van de Wbb heeft de gemeente Haarlemmermeer dossiers gevormd met hierin bodemonderzoeken en/of correspondentie. Alle bodeminformatie van de gemeente Haarlemmermeer wordt vastgelegd in het bodeminformatiesysteem Nazca. Daarbij krijgt elke locatie een unieke locatiecode, die begint met het nummer van het kaartvak waar (het grootste deel van) de locatie ligt. Bodemonderzoeksrapporten worden gearchiveerd onder deze locatiecode en worden ook via deze locatiecode geraadpleegd. Daarom is bij elke omschrijving deze locatiecode toegevoegd. Voor bodemdossiers van de gemeente Haarlemmermeer, 1991-2016, zie archiefdeel van bodemdossiers van de gemeente Haarlemmermeer, 1991-2016, toegangsnummer 7145.
Gemeente:
Haarlemmermeer
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.