Menu

Uw zoekacties: Federatie Samenwerkende Buurthuizen (FESAM) te Haarlem

1501 Federatie Samenwerkende Buurthuizen (FESAM) te Haarlem

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Dit archief bestond oorspronkelijk uit zo'n 8 meter, waarvan na schoning ongeveer 4,5 meter is overgebleven. Uit het archief zijn vooral zaken van algemene aard verwijderd, zoals stukken over samenwerking met de overheid en nationale organisaties. Verder zijn stukken betreffende financiële zaken verwijderd, zoals subsidies, salarissen, woonlasten en administratieve zaken. De derde groep verwijderde stukken betreft vooral personele zaken, zoals sollicitaties, adreslijsten, pensioenen, verzekeringen en dienstbeëindigingen. De laatste groep betreft algemene informatie, zoals informatie van de PTT, en documentatie van derden.
Bij het archief werden twee andere archieven aangetroffen, namelijk van de Stichting Hulp- en Advies Centrum Haarlem (HAC) en het opvolgende Haarlems Centrum Buitenlanders (HCB) en de Stichting Kinderdagverblijf De Rozentuin. Hier zijn afzonderlijke plaatsingslijsten van gemaakt.
Bij het archief werden twee andere archieven aangetroffen, namelijk van de Stichting Hulp- en Advies Centrum Haarlem (HAC) en het opvolgende Haarlems Centrum Buitenlanders (HCB) en de Stichting Kinderdagverblijf De Rozentuin. Hier zijn afzonderlijke plaatsingslijsten van gemaakt, met het toegangsnummer 1511 respectievelijk 1519.
Robert M. Vermaat, medewerker van het detacheringsbureau Breddels & Vermeulen, heeft deze plaatsingslijst op 7 janauri 1997 voltooid. In 2014 is de toegang verbeterd.
Inventaris
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1969-1989
Omvang in meters:
4,25
Periode documenten:
1969-1989
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-112.
Gemeente:
Haarlem
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.