Menu

Uw zoekacties: kaarten van Rijkswaterstaat Noord-Holland vóór 1850, Collectie van

269 kaarten van Rijkswaterstaat Noord-Holland vóór 1850, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris

Kenmerken

Omvang in meters:
22,50
Periode documenten:
18e-19e eeuw
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in band 269. Alleen digitaal te raadplegen op de Beeldbank Noord-Hollands Archief onder Collecties (in de beeldbank) en dan >Collectie Rijkswaterstaat-kaarten voor 1850. Inv. nrs. 1420-1931 betreffen kaarten en (werk)tekeningen betreffende de droogmaking van het Haarlemmermeer. De kaarten zijn gedigitaliseerd en toegankelijk op de Beeldbank Noord-Hollands Archief onder Collecties (in de beeldbank) en dan >Collectie Commissie Droogmaking Haarlemmermeer, kaarten. De kaarten behoren eigenlijk bij het archief van de Commissie van beheer en toezicht over de droogmaking van het Haarlemmermeer gevestigd te Den Haag, (1837) 1839-1858 (1902). Het Noord-Hollands Archief kreeg subsidie voor de conservering en digitalisering van het archief over de droogmaking van het Haarlemmermeer.
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.