Menu

Uw zoekacties: Badon Ghijben, ir. W.

664 Badon Ghijben, ir. W.

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De collectie van ir. W. Badon Ghijben, waterbouwkundig ingenieur, bestond bij de inbewaringgeving in 1972 uit de navolgende onderdelen:
-Kaarten, kaartboeken, boek-en plaatwerken [deze zijn reeds afzonderlijk beschreven en opgenomen in de atlas-en kaartenverzameling] Hierop is 1 aanvulling aangetroffen in de bibliotheek;
-Preciosa: oude boekwerken [deze zijn beschreven en opgenomen in de bibliotheekcatalogus, aparte lijst beschikbaar];
-Boeken, brochures, tijdschriften [deze zijn beschreven (ca. 3.000 titels), ook hiervan is tezijnertijd een afzonderlijke lijst op te stellen; prioriteit bij de beschrijving ligt bij de "Noord-Hollandiana" en de waterstaatsboeken, de overigen worden nu niet beschreven];
-Diversen: het gaat hier om los aangetroffen correspondentie, documentatie als krantenknipsels en wat er bij de beschrijving van de vorige delen uit boeken enz. naar voren is gekomen. De hiernavolgende toegang beschrijft dit onderdeel.
De benodigde inventarisnummers kunnen via MAIS-Flexis worden aangevraagd door het nummer van deze toegang en het gewenste inventarisnummer in te voeren. Er zijn geen beperkingen voor de openbaarheid van het materiaal.
Inventaris
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1906-1971
Omvang in meters:
0,75
Periode documenten:
(1804) 1906-1971
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris in band 664 inv. nrs. 1-14. Ir. W. Badon Ghijben (1895-1972) was waterbouwkundig ingenieur. Het archief bevat losse stukken aangetroffen in de omvangrijke collecties boeken en beeldmateriaal van ir. W. Badon Ghijben. Zie ook toegangsnummer 739.
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.