Menu

Uw zoekacties: Een eisprong in 1945 / #Vrijheid: meer dan een bericht : 4 m...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Plaatsingslijst
Boek
6 Een eisprong in 1945 / #Vrijheid: meer dan een bericht : 4 mei 2011 / 5 mei 2011 / Jan Willem Otten; Jaap de Hoop Scheffer, 2011
Titel:
Een eisprong in 1945 / #Vrijheid: meer dan een bericht : 4 mei 2011 / 5 mei 2011
Uitgave:
Nationaal Comité 4 en 5 mei
Jaar:
2011
Bibliografische annotatie:
Keerboek.
Overige gegevens:
; 16 cm
Exemplaarkenmerk:
6