Menu

Uw zoekacties: "To colour thought." / Leonard Baskin, 1967

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
521680 "To colour thought." / Leonard Baskin, 1967
Titel:
"To colour thought."
Uitgave:
New Haven, 1967
Jaar:
1967
Plaats druk:
Verona
Drukker:
Officina Bodoni
Bibliografische annotatie:
Oplage 300 exemplaren Illustratieoverzicht met provenances Ex. nr.: 199 Druk: Officina Bodoni, handpers. - Letter: Dante. - alternatieve titel: kalligrafie ontworpen door Crimilda Pontes. - Illustraties gedrukt door The Meriden Gravure Company, Meriden, Conn. Band: kwartmarokijn, goudstempeling op rug. - Bovenkant boekblok: goud op snee
Overige gegevens:
27 p : ill ; 25 cm
ISBN:
300,00
Plaatskenmerk:
684.92-452 BASK : 1967
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Auteurs: