Menu

Uw zoekacties: Schepenbrief Haarlem, zondag na St. Jansdag decollatio 1422, [1422]
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
20 Schepenbrief Haarlem, zondag na St. Jansdag decollatio 1422, [1422]
Titel:
Schepenbrief Haarlem, zondag na St. Jansdag decollatio 1422
Uitgave:
[Haarlem] :
Jaar:
[1422]
Bibliografische annotatie:
Gezegeld getuigschrift op perkament van Jan Lottijnszoon en Louwerijs Janszoon, als schepenen van Haarlem, wegens de verkoop, de betaling en overdracht van een bruikweer of pachthoeve van Gouderaet, Jan Gooswijnszoon weduwe, aan Harren van Foreest. Gedagtekend de zondag na Sint Jansdag decollatie 1422. Met overblijfsel van het zegel van de schepen Lourens Jansz.
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
II-20
Trefwoorden:

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga