Menu

Uw zoekacties: Dichtregelen uitgesproken bij gelegenheid van eenige toasten...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
1707 Dichtregelen uitgesproken bij gelegenheid van eenige toasten uitgebragt ter maaltijd gegeven aan de hoofd-commissie der tentoonstelling te Haarlem op den 28 Julij 1825 / door een lid dier commissie, 1825
Titel:
Dichtregelen uitgesproken bij gelegenheid van eenige toasten uitgebragt ter maaltijd gegeven aan de hoofd-commissie der tentoonstelling te Haarlem op den 28 Julij 1825
Uitgave:
Haarlem : [s.n.]
Jaar:
1825
Overige gegevens:
7 p. ; 21 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
43001279