Menu

Uw zoekacties: "...door de enkele werking van het licht..." : introductie e...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
13136 "...door de enkele werking van het licht..." : introductie en integratie van de fotografie in België en Nederland, 1839-1869 / door Jan Coppens, Laurent Roosens, Karel van Deuren ; met een bijdrage van Frans Nooyens, 1989
Titel:
"...door de enkele werking van het licht..." : introductie en integratie van de fotografie in België en Nederland, 1839-1869
Uitgave:
Gent : Snoeck-Ducaju
Jaar:
1989
Bibliografische annotatie:
Uitg. ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Museum voor Fotografie te Antwerpen (18 mei t/m 20 augustus 1989) en in het Museum Kempenland te Eindhoven (9 september t/m 5 november 1989). - Met reg.
Overige gegevens:
303 p. : ill. ; 30 cm
ISBN:
90-5066-051-7
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
413870