Menu

Uw zoekacties: "...en rukte overal alles weg, waer zij trof..." : de runder...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
28791 "...en rukte overal alles weg, waer zij trof..." : de runderpest in Nederland, met nadruk op de Langedijk, in de 18de eeuw (1713-1784) / Egbert Barten, 1983
Titel:
"...en rukte overal alles weg, waer zij trof..." : de runderpest in Nederland, met nadruk op de Langedijk, in de 18de eeuw (1713-1784)
Uitgave:
Noord-Scharwoude : De Schrijfcaemer
Jaar:
1983
Deelnummer:
1
Bibliografische annotatie:
Met lit.opg.
Overige gegevens:
69, XVI p. : ill. ; 21 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
43015944
43022348
Trefwoorden:
Auteurs: