Menu

Uw zoekacties: Haarlemse kringen : vijftien verkenningen naar het literair-...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
6022 Haarlemse kringen : vijftien verkenningen naar het literair-culturele leven in een negentiende-eeuwse stad / onder red. van W. van den Berg, Henk Eijssens en Ton van Kalmthout, 1993
Titel:
Haarlemse kringen : vijftien verkenningen naar het literair-culturele leven in een negentiende-eeuwse stad
Uitgave:
Hilversum : Verloren
Jaar:
1993
Bibliografische annotatie:
Met lit.opg., reg.
Overige gegevens:
228 p. : ill. ; 24 cm
ISBN:
90-6550-375-7
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
130.087
415166
Bevat: