Menu

Uw zoekacties: Klerke-werk. : Liber amicorum voor Albert de Klerk, aangebod...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Plaatsingslijst
Documentatie
Boek
67 Klerke-werk. : Liber amicorum voor Albert de Klerk, aangeboden ter gelegeneheid van zijn 75e verjaardag op 4 oktober 1992 / red Frans Brouwer e.a., 1992
Titel:
Klerke-werk.
Uitgave:
Baarn : Gooi & Sticht , 1992
Jaar:
1992
Bibliografische annotatie:
Onder auspiciën van het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek;
Overige gegevens:
: foto's
ISBN:
9030406860
Fysieke plaats:
116367