Menu

Uw zoekacties: "Amsterdam en zijn Europees achterland". Een klankbeeld over...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
57550 "Amsterdam en zijn Europees achterland". Een klankbeeld over de toekomstige ontwikkelingen van de havenmond IJmuiden, het Noordzeekanaal, de Amsterdamse haven en het Amsterdam-Rijnkanaal / productie en samenstelling: Wim Ruth, 1962
Titel:
"Amsterdam en zijn Europees achterland". Een klankbeeld over de toekomstige ontwikkelingen van de havenmond IJmuiden, het Noordzeekanaal, de Amsterdamse haven en het Amsterdam-Rijnkanaal
Jaar:
1962
Bibliografische annotatie:
Tekstuitgave van de uitzending op 1 januari 1962 voor de AVRO-radio
Overige gegevens:
1 stuk
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
44003038