Menu

Uw zoekacties: Occo Bijbel, ca. 1250

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
74 Occo Bijbel, ca. 1250
Titel:
Occo Bijbel
Uitgave:
Parijs, ca. 1250
Jaar:
ca. 1250
Bibliografische annotatie:
Perkament, littera textualis. Roodleren band uit de 18e eeuw met goudstempeling
Overige gegevens:
ongefolieerd : 11 gehistorieerde initialen (155x25 en 23/14x22/13 mm); gedecoreerde initialen (fol. 2r, 5r, enz.); penwerkinitialen met penwerk in de marge op vrijwel elke bladzijde. Toegevoegd (fol. 2r): randversiering ; 164x105 (110x68) mm, 2 kolommen, 48 regels
Raadpleegmogelijkheid:

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga