Menu

Uw zoekacties: "Door drucken aenvallen" : een bijzondere collectie oorlogsu...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
541047 "Door drucken aenvallen" : een bijzondere collectie oorlogsuitgaven geschonken door Sjoerd Leiker / [samenst.: Frank E. van Wijk voorw. door Klaas Vos ; bijdrage door Sjoerd Leiker], [1992]
Titel:
"Door drucken aenvallen" : een bijzondere collectie oorlogsuitgaven geschonken door Sjoerd Leiker
Variant titel:
Door drukken aanvallen
Uitgave:
[Deventer, [1992]
Jaar:
[1992]
Bibliografische annotatie:
Oplage van 100 genummerde exempl Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Stads- of Athenaeumbibliotheek Deventer Het artikel van Sjoerd Leiker: Door drukken aanvallen, is eerder verschenen in: De waterklok : herinneringen en beschouwingen. - Amsterdam : De Bezige Bij, 1992 Ex. nr. 69
Overige gegevens:
[52] p : ill ; 21 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport