Menu

Uw zoekacties: Denkend aan Haarlem... / samengest. door Ted van Turnhout ; ...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
5804 Denkend aan Haarlem... / samengest. door Ted van Turnhout ; [teksten van Harry Mulisch ... et al. ; impressies van Kees Verwey ... et al. ; tek. van The Tjong Khing ... et al.], 1995
Titel:
Denkend aan Haarlem...
Uitgave:
Haarlem : Gottmer ; Schuyt
Jaar:
1995
Bibliografische annotatie:
Uitg. in het kader van 'Haarlem 750 jaar stad'. - Met reg.
Overige gegevens:
222 p. : ill. ; 27 cm.
ISBN:
90-257-2680-1 ; 90-6097-382-8
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
130.047
415956