Menu

Uw zoekacties: Dichtlievende uitspanningen voor vriendschap, vreugde en vad...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
14330 Dichtlievende uitspanningen voor vriendschap, vreugde en vaderland, van het Gezelschap Het Zoontje van Democriet te Haarlem, 1826
Titel:
Dichtlievende uitspanningen voor vriendschap, vreugde en vaderland, van het Gezelschap Het Zoontje van Democriet te Haarlem
Uitgave:
Haarlem : J. Goteling Vinnis
Jaar:
1826
Bibliografische annotatie:
Met titelvignet en intekenbiljet
Overige gegevens:
VIII, 184 p. ; 20 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
43006894
H6595
Trefwoorden: