Menu

Uw zoekacties: Aan Mr. J. Bondt, staatsraad in buitengewone dienst en Comma...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
16455 Aan Mr. J. Bondt, staatsraad in buitengewone dienst en Commandeur der Orde van den Nederlandschen Leeuw, toen het op den 11den october 1838 een halve eeuw geleden was, dat hij te Leyden tot doctor in de beide regten bevorderd werd / [M.C. van Hall], 1838
Titel:
Aan Mr. J. Bondt, staatsraad in buitengewone dienst en Commandeur der Orde van den Nederlandschen Leeuw, toen het op den 11den october 1838 een halve eeuw geleden was, dat hij te Leyden tot doctor in de beide regten bevorderd werd
Uitgave:
Zandpoort : [s.n.]
Jaar:
1838
Overige gegevens:
7 p. ; 21 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
43008042
Auteurs: