Menu

Uw zoekacties: De Heere geeft ons groote stof, om hem te geven danck en lof..., 1945

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
56979 De Heere geeft ons groote stof, om hem te geven danck en lof..., 1945
Titel:
De Heere geeft ons groote stof, om hem te geven danck en lof...
Uitgave:
Heemstede : [s.n.]
Jaar:
1945
Bibliografische annotatie:
De titel is ontleend aan de eerste twee regels van het eerste couplet. - "Op den dag van de bevrijding is dit gedicht uit Valerius' Neder-landtsche Gedenck-Clanck aangeboden door Frans Enschedé en Ernest Lefebvre, Heemstede, 5 mei 1945
Overige gegevens:
1 p. : ill. ; 53 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
43022843
Trefwoorden: