Menu

Uw zoekacties: De derde bevrijding / de ongrijpbaarheid van het kwaad : 5 m...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Plaatsingslijst
Boek
10 De derde bevrijding / de ongrijpbaarheid van het kwaad : 5 mei 2006 / 4 mei 2006 / Ruud Lubbers; Nelleke Noordervliet, 2006
Titel:
De derde bevrijding / de ongrijpbaarheid van het kwaad : 5 mei 2006 / 4 mei 2006
Uitgave:
Nationaal Comité 4 en 5 mei
Jaar:
2006
Bibliografische annotatie:
Omslag en typografie: Steven van der Gaauw. Keerboek.
Overige gegevens:
; 16 cm
ISBN:
90-5965-035-2
Exemplaarkenmerk:
10