Menu

Uw zoekacties: Een tuin van glas : Herdenkingsraam Zilveren Regeringsjubile...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Plaatsingslijst
Boek
15 Een tuin van glas : Herdenkingsraam Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix 2005 / inl. Mr. Yvonne E.M.A. Timmerman-Buck, 2005
Titel:
Een tuin van glas : Herdenkingsraam Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix 2005
Uitgave:
Amsterdam : Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix
Jaar:
2005
Drukker:
Grafische Industrie de Marne
Overige gegevens:
26 p. : ill. ; 22 cm
ISBN:
90-901172-0
Exemplaarkenmerk:
15