Menu

Uw zoekacties: Ons Bloemendaal, 1977-...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Serie tijdschriften
398 Ons Bloemendaal, 1977-...
Titel:
Ons Bloemendaal
Uitgave:
Bloemendaal : Stichting Ons Bloemendaal
Jaar:
1977-...
Bibliografische annotatie:
In doos 1 (1977-1990) bevindt zich een index over de periode 1977 t/m 1990, samengesteld door W.J. van Luyken. - 1977-2014 online digitaal beschikbaar
ISSN:
0166-3852
Raadpleegmogelijkheid:
Auteurs: