Menu

Uw zoekacties: Johnsonniana : anecdotes of the late Samuel Johnson / by Mrs...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
523728 Johnsonniana : anecdotes of the late Samuel Johnson / by Mrs. Piozzi ... [et al.], together with the diary of Campbell and extracts from that of Mme. D'Arblay ed by Robina Napier, 1884
Titel:
Johnsonniana : anecdotes of the late Samuel Johnson
Uitgave:
London, 1884
Jaar:
1884
Plaats druk:
London
Drukker:
Chiswick Press
Bibliografische annotatie:
Bevat portret van Hester Thrale of Hester Lynch Piozzi, gegraveerd door E. Finden, naar een schilderij van Joshua Reynolds Gravures van E, Finden, Ch.J. Smith, E. Scriven e.a.; bevat lijst van gravures, na de inhoudsopgave. and: groenblauw en okerkleurig linnen met goudstempeling op rug.
Overige gegevens:
432 p : ill ; 24 cm
Plaatskenmerk:
684.92-11 BOSW : 1884 V