Menu

Uw zoekacties: Londen en de zaak Van 't Sant / A. den Doolaard, 1980

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
48310 Londen en de zaak Van 't Sant / A. den Doolaard, 1980
Titel:
Londen en de zaak Van 't Sant
Uitgave:
Amsterdam : Querido
Jaar:
1980
Overige gegevens:
112 p. ; 20 cm
Samenvatting:
Naar aanleiding van een fragment in deel 9 van L. de Jong "Het koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog", geeft de auteur zijn visie op de omstreden vertrouweling van koningin Wilhelmina
ISBN:
90-214-5992-2
Exemplaarkenmerk:
H2490