Menu

Uw zoekacties: Facsimile van een houtsnede: moeder Maria met het kindje Jezus, [18XX]

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
49 Facsimile van een houtsnede: moeder Maria met het kindje Jezus, [18XX]
Titel:
Facsimile van een houtsnede: moeder Maria met het kindje Jezus
Uitgave:
[Plaats van uitgave niet vastgesteld] :
Jaar:
[18XX]
Bibliografische annotatie:
Onderschrift: 'O Maria moeder der gratien, moeder der ontfermherticheijt staet ons bij nu ende in de ure onser doot, amen'. Zie: "Lijst der stukken" Dr. A. de Vries, 1862, p. 47 No. 3f
Overige gegevens:
: ill
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
II-49

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga