Menu

Uw zoekacties: Onze geschiedenis : (de coöperatieve beweging) / door Isa Ni...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
568877 Onze geschiedenis : (de coöperatieve beweging) / door Isa Nicholson uit het Engelsch door A.H, [ca.1920]
Titel:
Onze geschiedenis : (de coöperatieve beweging)
Uitgave:
['s-Gravenhage] :
Jaar:
[ca.1920]
Drukker:
Schiedam : De Eendracht
Bibliografische annotatie:
Titelpag. vermeldt: Op uitdrukkelijk verzoek van de commissie voor opvoedkundige doeleinden van den Engelschen Coöp. Bond, voor jeudige Coöperators geschreven Vert. van: Our story : (the co-operative movement). - Manchester : Co-operative Union, 1918
Overige gegevens:
VI, 58 p : ill ; 22 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
301 E 62