Menu

Uw zoekacties: De grondstellingen, verrigtingen en tegenwoordige woelingen ...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
525464 De grondstellingen, verrigtingen en tegenwoordige woelingen van de Jezuïten / naar het Fransch van Michelet en Quinet vert. naar de 4e uitg. door den schrijver van de Wederlegging van de grondstellingen der roomsch-katholieke Kerk, 1844
Titel:
De grondstellingen, verrigtingen en tegenwoordige woelingen van de Jezuïten
Uitgave:
Amsterdam :
Jaar:
1844
Bibliografische annotatie:
in-8
Overige gegevens:
X, 238 p ; 24 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
69 F 7