Menu

Uw zoekacties: De bello Belgico decas prima ab excessu Caroli V. Imp. vsque...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
20494 De bello Belgico decas prima ab excessu Caroli V. Imp. vsque ad initia præfecturæ Alexandri Farnesii Parmæ, ac Placentiæ ducis III / F. Strada, 1646-1653
Titel:
De bello Belgico decas prima ab excessu Caroli V. Imp. vsque ad initia præfecturæ Alexandri Farnesii Parmæ, ac Placentiæ ducis III
Uitgave:
Romae : [s.n.]
Jaar:
1646-1653
Bibliografische annotatie:
(A) 1646; (B) 1653
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
34 F 50 (A)
34 F 49 (B)
Auteurs: