Menu

Uw zoekacties: Lectura in quinque decretalium Gregorianarum libros I-II. /...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
13771 Lectura in quinque decretalium Gregorianarum libros I-II. / Hostiensis, 1512
Titel:
Lectura in quinque decretalium Gregorianarum libros I-II.
Editie:
ed. Johannes Coletus
Volumes:
2
Uitgave:
Parijs : Bertholdus Rembolt (voor Thielman Kerver en Jean Petit)
Jaar:
1512
Drukker:
Parijs :
Bibliografische annotatie:
Titel (in rood en zwart), en drukkersmerk binnen rand als metaalgravure; initialen, gedrukte marginalia, got. Band: Haarlems type D, acht koperen hoeken en strips, vier sloten, elk van de banden op vier koperen pootjes.
Overige gegevens:
; in-2
Raadpleegmogelijkheid: