Menu

Uw zoekacties: Het Bosken. Inhoudende verscheyden poëtixe wercken. / Jan va...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
13932 Het Bosken. Inhoudende verscheyden poëtixe wercken. / Jan van der Noot, [1571]
Titel:
Het Bosken. Inhoudende verscheyden poëtixe wercken.
Uitgave:
(Londen) : (Henry Bynneman ; John Day)
Jaar:
[1571]
Drukker:
(Londen) : (Henry Bynneman ; John Day)
Bibliografische annotatie:
Voorin een gedrukte opdracht aan hertog Willem V van Gulik; blz. 62 is verwijderd. Titel in hsn rand, portret, initialen, vignetten, rom, curs. Band: perkament.
Overige gegevens:
; in-8
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
86 C 16