Menu

Uw zoekacties: de Crisiscourant / [Leonie Edel], 2023

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Krant
64084 de Crisiscourant / [Leonie Edel], 2023
Titel:
de Crisiscourant
Uitgave:
, 2023
Bibliografische annotatie:
Krant uitgegeven naar aanleiding van de aankondiging dat het Slachthuis moet stoppen als poppodium. Oplage van 5000 exemplaren
Raadpleegmogelijkheid:
Volumes:
Vol. 1
Overige gegevens:
; 42 cm
Exemplaarkenmerk:
64084.
Jaar:
05-2023
Trefwoorden:
Auteurs: