Menu

Uw zoekacties: Akte van verkoop voor schepenen van Haarlem dor Jan Willem M...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
13866 Akte van verkoop voor schepenen van Haarlem dor Jan Willem Maertynszoonszn. aan Willem Lubbrantszn., koopman, van een jaarrente op zijn huis gelegen op het Klein Heiligland, 1401
Titel:
Akte van verkoop voor schepenen van Haarlem dor Jan Willem Maertynszoonszn. aan Willem Lubbrantszn., koopman, van een jaarrente op zijn huis gelegen op het Klein Heiligland
Jaar:
1401
Bibliografische annotatie:
N.B. Zegels (van Jan Braeuwe en Lottyn Bartoutszn.) beschadigd
Overige gegevens:
1 charter
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
44001615
Trefwoorden: