Menu

Uw zoekacties: Expositio in omnes divi Pauli epistolas. Johannes Chrysostom...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
13531 Expositio in omnes divi Pauli epistolas. Johannes Chrysostomus: Homelia I (-VII) de laudibus beati Pauli apostoli. / Bruno, 1509
Titel:
Expositio in omnes divi Pauli epistolas. Johannes Chrysostomus: Homelia I (-VII) de laudibus beati Pauli apostoli.
Uitgave:
Paris : Bertholdus Rembolt
Jaar:
1509
Drukker:
Paris : Bertjholdus Rembolt
Bibliografische annotatie:
Blz. 181 is verwijderd; gerubriceerd; titel, privilege (I verso). en bl. 4 in rood en zwart; titel en drukkersmerk binnen rand (metaalgrav.), initialen (metaalgrav.), gedrukte marginalia, got. Band: Haarlems type E, vier koperen hoeken, en vier koperen strips langs de scharnieren.
Overige gegevens:
; in-2
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
167 C 1